***       Водещите вечерни новини       на 9 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Отказва ли се Джо Байдън от надпреварата за Белия дом? Орбан може да каже „да“ на помощта за Украйна


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 януари   

 

Пет години затвор за Франк Р. и четири години зад решетките за Манон Х., постанови съдът в Мюнстер, Германия. Съпружеската двойка е измамила милиони клиенти, които са били ощетени със сума, почти равна на три милиарда евро.

***

И последният вероятен арбитър, който можеше да прегледа делото " Дебора " в Районния съд в Стара Загора, си е направил отказ през днешния ден, съобщи Българска национална телевизия.

Обвиняем по него е Георги Георгиев, който е упрекнат за това, че е нанесъл стотици рани с макетен нож на 18 -годишната Дебора Михайлова и е отправил закани за ликвидиране.

***

„ Малко ме наскърбява, като българин, че Копейката се пробва с най-елементарни операции да води за носа сънародниците ми; само че и малко ме плаши, че има въпреки всичко хора, които му се връзват. 

Но – като цяло – държанието му демонстрира обезсърчение от личното неможене. Това улавяне за сламката, потреблението на най-елементарните и долни операции показва загуба на почва под краката. 

Заявил, че щели да събарят паметника на Шипка… както демонтирали МОЧА.

Това, разумен възрастен човек може ли да го „ роди “?

А НАЙ-обидното в цялата му салата от думи е, че приравнява паметника на Шипка с гнусния монумент на руската войска “.

***

***

От 1 януари 2024 година хората, които сами внасят наложителните си здравни вноски (например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се обезпечават от страната и др.) и не упражняват трудова активност като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за обществено обезпечаване, дължат месечно по 37,32 лв..

***

Американският президент Джо Байдън евентуално ще се откаже от конкуренцията за Белия дом, написа в. Ню Йорк таймс.

Според основния анализатор на банката JPMorgan Майкъл Чембълест актуалният държавен глава на Съединени американски щати ще разгласи за отдръпването си от вота за президент на 5 ноември 2024 година

***

Руското министерство на вътрешните работи включи някогашния петролен магнат Михаил Ходорковски, който управлява опозиционно придвижване зад граница, в листата с търсени лица по обвиняване, че е разпространявал погрешна информация за съветската войска, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Унгария даде знак, че може да вдигне ветото си върху пакета от финансова помощ на Европейския съюз за Украйна на стойност 50 милиарда евро, в случай че финансирането се преценя и гласоподава на годишна база, заяви изданието " Политико ", представено от организация Укринформ и Българска телеграфна агенция. 

***

Американските сенатори разчитаха още тази седмица да показват план за мигрантите, който е нужен, с цел да се даде помощ на Украйна, написа Associated Press.

***

„ От две години нито НАТО, нито Европейски Съюз са имали концепция или тактика за противопоставяне на съветската хибридна война. Както можете да видите, това е задоволително за (Владимир) Путин, тъй като той е в хибридна атака. 

Той няма доста терзания, тъй като знае, че не можем да създадем нищо, което да навреди на Кремъл или най-малко да го уплаши, макар че Путин ни дава доста благоприятни условия за това. 

Убеден съм, че забелязвайки нашия закостенял темперамент, Москва ще разшири обсега на своите хибридни хрумвания, които ще ни изненадат “, написа военачалник Валдемар Скшипчак в последния разбор за wprost.pl, предава вестник Rzeczpospolita.

***

Неуспешна се оказа първата частна задача до Луната. Роботът, който беше изстрелян през вчерашния ден, няма да кацне на земния сателит, оповестиха от компанията разработчик.

Причината е проблем в задвижващата му система, който води до сериозна загуба на гориво.

Новата ракета „ Вулкан “ сполучливо изведе през вчерашния ден в орбита модула „ Перегрин “. 7 часа след началото на задачата обаче от „ Астроботик “ оповестиха, че роботът не може да насочи устойчиво слънчевите си панели към Слънцето.

***

Шинейд О’Конър е умряла от естествена гибел, заяви правосъден доктор, представен от Би Би Си.

Ирландската изпълнителка, авторка на песни и китаристка беше открита мъртва в дома си в Южен Лондон през юли. Тя си отиде на 56-годишна възраст.

„ Има удостоверение, че госпожа О'Конър е умряла от естествена гибел ", се показва в изказване на съда в Съдърк. „ Следователно правосъдният доктор прекрати следствието си ", се прибавя още в него.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР